Samtykkeguide

Her finner du det du trenger for å sørge for at arrangementet ditt er i tråd med NTNUIs retningslinjer rundt fotografering og video.

Samtykke

For å ta bilder som vi kan bruke i markedsførings-sammenheng krever det samtykke fra de vi tar bilde av.

NTNUI Blits leverer løsninger som du kan bruke for å få alt mest korrekt.

Ved påmeldingsskjema

Har du en påmelding til arrangementet ditt anbefaler vi at du legger til en valgfri boks. Denne boksen må man kunne ikke svare på hvis man ikke ønsker. Man må aktivt trykke ja på den. Vi anbefaler at den ser slik ut:

⭕ Jeg godtar at NTNUI tar bilder/video av meg etter følgende vilkår. https://blits.ntnui.no/vilkar

Teksten skal være kort og konsis, men det må være lett å lese mer. Vilkår lenken skal føre til blits.ntnui.no/vilkar. Den siden inneholder den informasjonen som trengs for å kunne ta et informert samtykke. Går noen inn i vilkår-lenken vil også det være informasjon og direktelenke til hvordan man trekker sitt samtykke.

NTNUI Blits skal få en liste over samtykkene før eller når vi ankommer stedet vi skal gjøre oppdrag på. Vi ønsker helst å få listen digitalt. Det kan gjøres gjennom Google Disk eller på mail blits@ntnui.no. Det hjelper oss også hvis fotografene kan få en pekepinn på hvordan de som ikke ønsker å bli fotografert ser ut slik at vi kan opprettholde deres ønske best mulig.

Uten påmeldingsskjema

Har du ikke muligheten til å legge det inn i påmeldingen må vi få samtykke på en annen måte.
NTNUI Blits har opprettet et skjema som kan fylles ut. Skal dette brukes ønsker vi at alle deltakere på arrangementet fyller ut skjemaet. Her er det mulig å si nei hvis man ikke ønsker å bli fotografert.

Skjemaet finner du her: blits.ntnui.no/samtykke

Du kan også printe ut vår QR-kode for å gjøre det lettere å fylle ut skjemaet:

QR-koden kan lastes ned .png, .svg, .pdf eller .eps her eller ved å trykke på QR-koden.

Analog løsning

Hvis ingen av løsningene foreslått passer med deres arrangement kan dere skrive en analog liste. Det er viktig da at dere har printet ut vilkårene så de er tilgjengelige og at det da også står nettadressen for at man skal kunne trekke samtykke. Denne er blits.ntnui.no/trekk-samtykke